Zarándokoknak

Kedves Zarándok barátunk!

Mátraverebély-Szentkútra tartasz vagy Csíksomlyóba?  A Szent Jobbhoz csatlakozol vagy a Vácra a 7 kápolna búcsújába gyalogolsz?
Itt biztos támaszpontot találsz.

 

Télen, nyáron……….

Ajtónk egész évben nyitva áll. 

Buják a kék és a piros jelzésű Mária út vonalán, Mátraverebély-Szentkúttól egy, míg Máriabesnyőtől (kék jelzés), illetve Váctól (piros jelzés) két-két napi járóföldre fekszik, a Cserhát lábánál. Rajta van a Máriabesnyő-Gyöngyös-Szentkút-Máriabesnyő Zarándokháromszög útvonalán.

Ideális kiindulópontja akár egy-két napos gyalogos zarándoklatoknak, vagy kellemes állomása egy hosszabb zarándoklatnak. A zarándokház magán viseli a zarándoktársak, barátok kéz- és lelki lenyomatát. Szeretettel alakítottuk, szépítettük Nektek.

A 20 ágy mellett a beépített padlástérben további 5-6 pótágy és polifóm lerakására van lehetőség, ezzel bővítve a szállás befogadó kapacitását.

 

Nyári időszakban a rendezett udvaron akár sátrak felállítására is van mód. Az esti beszélgetések hangulatát fokozhatja a szabadtéri sütögetés, bográcsozás, vagy csak egyszerűen a tábortűz melletti beszélgetések.

A két parasztház összeépítésével kialakított szálláshelyen a kinti pergola mellett a ház egyik szobáját is társalgónak, illetve étkezőnek alakítottuk ki, ahol téli időben búbos kemence ontja melegét.

Van mosógép. Ha kell befűtünk, hogy a ruhák meg tudjanak száradni. 🙂

Előzetes bejelentkezés szükséges, mert a helyi segítőnk sincs mindig otthon!

A zarándokoknak speciális árakat alkottunk. Nézzétek meg!